La contaminació atmosfèrica causa 3.500 morts anuals a l’àrea metropolitana, segons un estudi

L’alt nivell de partícules contaminants a l’aire dels 57 municipis que conformen l’àrea metropolitana de Barcelona, que duplica el volum aconsellat per l’OMS, provoca cada any 3.500 morts, segons un estudi del Centre d’Investigació en Epidemiologia Ambiental (CREAL).

L’estudi, publicat a la Gaseta Sanitària i encarregat pels departaments de Medi Ambient i Habitatge i de Salut de la Generalitat, ha conclòs que la reducció de la contaminació atmosfèrica a Barcelona al nivell que recomana l’OMS tindria com a conseqüència un augment mitjà de l’esperança de vida de 14 mesos.

El 2004, any en què es va portar a terme la investigació, el nivell mitjà de partícules de diàmetre inferior a 10 micres (PM10) a l’àrea de Barcelona era de 43 µg/m3, –el mínim a la localitat d’Abrera (35 µg/m3) i els màxims localitzats a Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat (56 µg/m3)–.

Estalvi econòmic

La reducció de la concentració d’aquest tipus de contaminant als nivells aconsellats per l’OMS (20 µg/m3) també comportaria beneficis econòmics al voltant dels 6.400 milions d’euros anuals, o una mitjana de 1.600 euros anuals per habitant, segons la investigació.

El CREAL ha advertit que també disminuirien en 1.800 els ingressos hospitalaris per causes cardiorespiratòries en un any, es produirien 5.100 casos menys de bronquitis crònica en adults, 31.100 casos menys de bronquitis aguda en nens i 54.000 crisis asmàtiques menys en el conjunt de la població.

En el supòsit que el volum de contaminació s’ajustés als nivells legislats per la UE (40 µg/m3), els beneficis es reduirien a una tercera part, situant-se en un estalvi total de 2.300 milions d’euros, segons la investigació.

 

http://staging.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=633143&idseccio_PK=1022

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s